ORIGINALNI OPEL DIJELOVI


AKUMULATORI
Originalni Opel akumulatori ne zahtijevaju održavanje – nije potrebno dodavati vodu. Omogućuju izvrsno hladno pokretanje i iznimno su pouzdani za učestala kraća putovanja.

Pametne značajke uključuju „Magic Eye”, ugrađeni indikator statusa napunjenosti, kao i posebnu konstrukciju poklopca za sprečavanje prolijevanja kiseline.

Akumulator ima Ca/Ca rešetke od legure s plemenitim metalima za bolji prihvat naboja, odnosno učinkovitost punjenja i pražnjenja i veću otpornost na koroziju. Optimizirana geometrija rešetki također omogućuje bolji protok električne energije. Originalni Opel akumulatori imaju produljeno dvogodišnje jamstvo.


METLICE BRISAČA (PLOSNATE METLICE)
Originalne Opel plosnate metlice najnovija su tehnologija brisača vjetrobranskog stakla. Plosnata konstrukcija bez nosača s ugrađenim spojlerima i visokokontaktnim pritiskom osigurava savršenu ugradnju i rad. Smanjuje šum vjetra, poboljšava udobnost pri velikim brzinama i osigurava bolji rad zimi jer nema središnjih ili zglobnih dijelova koji bi se mogli zalediti.

Izrađene su od potpuno sintetičke gume s glatkim premazom te ispitane i potvrđene za svaki model automobila. Integrirani spojleri i prethodno montirani prilagodnici osiguravaju lako postavljanje. Iz sigurnosnih razloga Opel preporučuje zamjenu metlica brisača najmanje jednom godišnje.


KOČNI DISKOVI
Originalni Opel kočni diskovi proizvedeni su kako bi osigurali vrhunski rad kočnica i najkraći zaustavni put. Projektirani su za svaki pojedini model kao originalna oprema i testirani u pogledu savršenog pristajanja i maksimalne trajnosti.

Naši diskovi uvijek imaju kvalitetnu završnu obradu originalne opreme – glatki su i reflektirajući kako bi se smanjila buka i trošenje pločica. Imaju 100%-tnu zaštitu od korozije. Kočne diskove uvijek treba mijenjati u paru (komplet osovine).


KOČNE PLOČICE
Originalne Opel kočne pločice dizajnirane su za svako pojedino vozilo kao originalna oprema i ispunjavaju najviše radne specifikacije, bez ikakvih kompromisa u pogledu kvalitete ili sigurnosti. Korištene zajedno s originalnim Opel kočnim diskovima jamče maksimalnu trajnost.

Sve komponente odobrio je Opel inženjering, što znači da odgovaraju najnovijim GM specifikacijama i jamče izvrsnu kvalitetu. Kočne pločice uvijek treba mijenjati u paru (komplet osovine).


FILTRI ZA ZRAK U KABINI
Originalni Opel ugljični kombi-filtri hvataju štetne plinove, fine čestice i neugodne mirise i sprečavaju njihov ulaz u kabinu vozila. Originalni Opel ugljični kombi-filtri naročito su korisni za osobe koje pate od alergija i astme. Zahvaljujući stalnom dovodu svježeg zraka, vožnja je ugodnija i za vozača i za putnike.

Originalni Opel ugljični kombi-filtri omogućuju sigurniju vožnju jer sprečavaju zamagljivanje stakla i štite sustave klimatizacije i grijanja od prljavštine i posljedičnog trošenja. Opel preporučuje zamjenu filtra za zrak u kabini najmanje jednom godišnje.


ORIGINALNO OPEL MOTORNO ULJE
lje 5W-30 dexos2 je novo, ekološko, visoko učinkovito ulje koje osigurava iznimnu snagu čišćenja, cjelokupnu zaštitu od trošenja motora te dodatno smanjuje potrošnju goriva. Ulje 5W-30 dexos2 omogućuje bolju čistoću i zaštitu motora od mulja i štetnih naslaga zahvaljujući poboljšanim aditivima u deterdžentu / disperzantu.

Omogućuje dulji vijek motora i održava učinkovitost sustava za smanjenje emisija (DPF i CAT) i kod dizelskih i kod benzinskih automobila zbog niskog udjela sulfatnog pepela, fosfora i sumpora (SAPS). Korištenje ulja 5W-30dexos2 osigurava ekonomičniju potrošnju goriva.


Ako imate bilo kakvih pitanja o originalnim Opelovim dijelovima, obratite se Vašem preferiranom Opel servisnom partneru.